Actueel: - pagina 2

Beste ouders/verzorgers,

 

Het schooljaar gaat gestaag voorbij. Na een 2e lockdown hebben we de draad volledig weer opgepakt. Maandag jl. hebben we ook het Holifeest gevierd. Het was anders dan alle andere jaren wegens de RIVM-maatregelen. Nu gaan we ons focussen op de Centrale eind-toets voor groep 8 en de entree toets voor groep 7. Tevens gaan alle andere groepen toewerken naar de Cito-E toetsen. En uiteraard willen we heel nauw samen werken met alle ouders.

 

Voor het nieuwe schooljaar 2021-2022 hopen wij de peuterspeelzaal te kunnen realiseren voor de peuters vanaf 2,5 jaar. Tevens is er voldoende ruimte in alle groepen. Heeft u jonge kinderen, die binnenkort naar de kleuterklas gaan, neem dan contact met ons op. Dan maken we een afspraak voor de rondleiding en de inschrijving.

Ik ben bereikbaar op telefoonnummer 036-5232514/06-34550615 

De Foodtruck op Shri Ganesha

18 november 2019 - De Foodtruck kwam gezonde traktatie promoten op het schoolplein om alle ouders te bereiken. Het was een succes!

 

Herfstvakantie activiteiten Kidsproof Almere 

29 september 2019 - Herfstvakantie activiteiten Kidsproof Flevoland 

 

Beste ouders,

 

Het is herfstvakantie! Nog even lekker naar buiten, boswandelingen maken en afsluiten met warme chocolademelk, het liefst met een dekentje bij een vuurkorf. De website van Kidsproof Flevoland staat weer bomvol met leuke uitjes voor het hele gezin en op de Uit-Agenda vind je alle activiteiten die komende week plaatsvinden in onze regio. 

Wat doen jullie deze herfstvakantie?
In de herfstvakantie er nog even lekker erop uit? Mooie boswandelingen maken en afsluiten met warme chocolademelk? De website van Kidsproof Flevoland staat weer bomvol met leuke uitjes voor het hele gezin en op de Uit-Agenda vind je alle activiteiten die komende week plaatsen vinden in onze regio. Kijk dus snel op www.Kidsproof.nl/Flevoland


Dankjewel!

Met vriendelijke groet,

 

Kidsproof Flevoland

Navratri

Navratri

29 september 2019 - Nawratan: zondag 29 september t/m dinsdag 8 oktober 2019

 

Nawratri is een belangrijke tijd van zuivering, bezinning en spirituele reiniging. Negen dagen lang besteden de Hindoes alle aandacht aan Durga Mata die de mensheid liefde en bescherming geeft. Tijdens deze periode vasten en bidden de Hindoes.

 

Navratri is een negen nachten durende devotionele dienst die gewijd wordt aan de verering van Durga Mata (Nav ratri betekent letterlijk 9 nachten). Durga Mata is net als Sati Mata en Parvati Mata een manifestatie van het goddelijke, Adi Shakti de vrouw van Shiv Ji.

Andere namen voor deze vorm van goddelijke energie zijn Devi en Mata. God wordt in het Hindoeisme voorgesteld als een combinatie van twee aspecten:

Het transcedente aspect wordt voorgesteld als het mannelijk principe en het dynamisch aspect wordt voorgesteld als het vrouwelijk principe. De transcedente kant van God is statisch, de dynamische kant is bewegelijk en bestaat uit energie. Shakti is de uitvoerende kracht. De kracht die de schepping in beweging zet. Het transcedente is het zuiver bewustzijn.

Durga Mata wordt beschouwd als de “Godin van de oorlog”. Durga Mata heeft namelijk 9 dagen een intense strijd gevoerd met de onoverwinnelijke demon Mahishasura. Op de negende dag heeft zij de demon onthoofd waardoor er weer vrede heerste.
Navratri wordt twee keer in het jaar gevierd, de eerste periode valt in de maand maart/april en de tweede periode valt in de maand september/oktober. Deze data’s verschillen per jaar, omdat deze bepaald worden door de Maankalender.

Tijdens de negen nachten durende devotionele dienst, worden de negen manifestaties van Durga Mata vereerd.

Dag 1

Op de eerste dag wordt Durga Mata vereerd in de vorm van Shailputri. In de wereld waarin wij onszelf bevinden is materialisme en succes het middelpunt. Dit zorgt uiteindelijk ook voor faalangst en frustraties. Shailputri zorgt daarom ook voor een tevredenheidsgevoel.

Dag 2

De tweede dag is gewijd aan Devi Brahmacharini, hierdoor wordt de onwetendheid van devoot vernietigd en de spirituele wijsheid bevorderd. Met andere woorden, het innerlijke wordt gestabiliseerd.

Dag 3

Op de derde dag wordt Chandraghanta vereerd om tot zelfinzicht te komen; dit is een belangrijk onderdeel om het negatieve in jezelf te kunnen verbannen.

Dag 4

De vierde dag is gewijd aan Kushmanda; door middel van haar zegen is het mogelijk om spiritueel te kunnen groeien.

Dag 5

De vijfde dag staat in het teken van de verering van Skanda Mata. Zij vernietigt pijn en lijden bij de devoot. Het lijden wordt veroorzaakt door onze gehechtheid aan het aardste bestaan.

Dag 6

Op de zesde dag wordt Devi Katijajani vereerd, door haar zegen te ontvangen zal het huiselijk geluk in grote mate toenemen en het geluk tussen de devoot en zijn/haar naasten. Solidariteit en vrijgevigheid worden hierdoor sterk ontwikkeld.

Dag 7

De zevende dag is dag waarop Kali Mata wordt vereerd, Zij vernietigt het negatieve, waaronder demonen e.d. in de wereld en in het universum.

Dag 8

Op deze achtste dag wordt Devi Gauri vereerd, zij belichaamt de Veda’s en andere heilige geschriften. Door haar zegen te ontvangen wordt het mogelijk gemaakt de essenties uit de heilige geschriften toe te passen in ons leven. Hierdoor kan men het juiste doen.

Dag 9

Op de laatste dag van Navratri wordt Siddhidatri vereerd; op deze dag zal Adi Shakti haar devoten zegenen met een hogere wijsheid en bewustwording. De afgelopen dagen is Adi Shakti vereerd in verschillende manifestaties. Zodra we in het hogere bewustzijn komen transcendeert Zij tot haar transcendente vorm, het pure bewustzijn.

Tijdens Navratri vereerd men dus eigenlijk Adi Shakti, de bron van alle energie. Door Haar te vereren, bidden we dat Ze onze levens zuivert en ons gezondheid, vreugde, vrede en welzijn brengt.

De verering van de Devi’s gedurende de negen dagen bestaat uit het zingen van bhajans, lofliederen aan de Devi’s, het offeren van prasad, het chanten van mantra’s, mediteren en bidden voor persoonlijke wensen. Dit alles moet de geest van de toegewijde zuiveren en hem daarmee klaarmaken voor spirituele groei.

 

De Jeugdgezondheidszorg Almere organiseert dit najaar weer een opvoedcursus voor alle ouders ( gratis deelname)

De Jeugdgezondheidszorg Almere organiseert dit najaar weer een opvoedcursus voor alle ouders ( gratis deelname)

27 september 2019 - Geachte ouders,

 

De JGZ Almere ( voorheen GGD afdeling jeugdgezondheidszorg) organiseert dit najaar weer een opvoedcursus.  De cursus is bedoeld voor ouders die tegen opvoedproblemen of -onzekerheden aanlopen. De cursus is gratis (gesubsidieerd door de gemeente Almere).

 
Download:
Jeugdgezondheidszorg Opvoedcursus ›

Uitnodiging: Gandhi Fietsrally Gratis Entree

Uitnodiging: Gandhi Fietsrally Gratis Entree

26 september 2019 - Kom naar de Gandhi mars en Gandhi Fietsrally in Den Haag! 

 

Lieve vrienden,

 

Graag nodigen wij u uit voor de Gandhi Fietsrally in Den Haag. 

Een Fiets Rally om de boodschap van Gandhi filosofie van eenvoud en duurzaamheid te benadrukken. De Rally wordt gehouden op zondag 29 september, 11.30 uur tot 1.30 uur. Het begint bij de Ambassade van India, Buitenrustweg 2, 2517 KD en gaat door het Vredespaleis, het Binnenhof, Scheveningen en keert terug naar de Ambassade van India.

U bent allen van harte welkom om hieraan deel te nemen. (www.gandhinonviolence.nl)

 

Vriendelijke groeten,

Ambassade van India,

Buitenrustweg 2

2517 KD Den Haag

 

Gandhi Cycle Rally in the Hague

A Cycling Rally to emphasise and highlight the message of Gandhian philosophy of simplicity and sustainability. The Rally will be held on the Sunday September 29, 11:30 hrs to 1:30 hrs. It will begin at the Embassy of India, Buitenrustweg 2, 2517 KD and pass through the Peace Palace, Binnenhof, Scheveningen and return to the Embassy of India. (www.gandhinonviolence.nl)
 
Best regards,
Embassy of India,
Buitenrustweg 2
2517 KD The Hague

Zes weken lang zomervakantie? Heeeeeerlijk! Wat gaan jullie doen?

19 juni 2019 - "Zes weken lang zomervakantie? Heeeeeerlijk! Wat gaan jullie doen? Laat je inspireren op de website van Kidsproof Flevoland. Deze website staat bomvol met leuke uitjes, kindvriendelijke restaurants, mooie speeltuinen, leuke kinderboerderijen, toffe zwembaden, heerlijke strandjes, interessante musea en nog veel meer!

We wensen jullie een hele fijne en zonnige zomervakantie! Mocht je je deze zomer vervelen, kijk dan gerust op onze website voor leuke tips en activiteiten. 

Met vriendelijke groet,
 
 

Susanne Frens 
Kidsproof Flevoland
Telefoon: 06 53515725
E-mail: flevoland@kidsproof.nl

www.kidsproof.nl | De leukste tips voor ouders en kids!
like ons op Facebook | volg ons op Twitter | volg ons op Instagram

Uitnodiging: International Yoga Dag te Amsterdam Gratis Entree

Uitnodiging: International Yoga Dag te Amsterdam Gratis Entree

04 juni 2019 - Kom naar de International Day of Yoga! 

 

Lieve vrienden,

Graag nodigen wij u uit voor de International Day of Yoga viering op de Dam op 16 juni 2019 van 12:00-19:00 uur. Een spannende dag vol wellness, veganistisch en veganistisch eten, muziek, dans en nog veel meer. Registreer u op: https://www.eventbrite.co.uk/e/international-day-of-yoga-tickets-61639126286

 

Vriendelijke groeten,

Ambassade van India,

Buitenrustweg 2

2517 KD Den Haag

 

Dear Friends,

We would like to invite you for the International Day of Yoga celebrations at Dam Square Amsterdam on June 16 from 12:00-19:00 hrs. An exciting day of wellness, veg & vegan food, music, dance and much more. Please register at: https://www.eventbrite.co.uk/e/international-day-of-yoga-tickets-61639126286

 

Best regards,
Embassy of India,
Buitenrustweg 2
2517 KD The Hague

Kom naar onze Open Dag op 24 mei a.s.

Kom naar onze Open Dag op 24 mei a.s.

09 mei 2019 - Kom naar de Open Dag van de Shri Ganesha School!
 
Gaat uw zoon of dochter binnenkort naar de basisschool? Zoekt u uitstekend onderwijs en naschoolse opvang onder één dak? Heeft u altijd al eens willen zien hoe het er op een basisschool aan toe gaat? Of bent u als grootouder nieuwsgierig naar de school van uw kleinkind?
 
Dan is onze Open Dag een goede mooie kans om kennis te maken met ons basisonderwijs. Kom de sfeer proeven op de Shri Ganesha Basisschool! Een school die open staat voor alle kinderen, ongeacht hun culturele of godsdienstige achtergrond.  
 
Op vrijdag 24 mei van 13.00 tot 18.00 bent u van harte welkom op onze school!  In alle klassen verzorgen wij met de kinderen een programma. Kom een kijkje nemen in de klas. De kinderen verheugen zich om u hun school te laten zien!
 
Onze Open Dag heeft een feestelijk karakter. Er is een Braderie en gezellige muziek met een goede DJ!
 
Als u op onze Open Dag verhinderd bent, maak dan een afspraak voor een persoonlijke rondleiding. Wij vertellen u graag over onze school.
 
U vindt de Shri Ganesha School op de Regentesseweg 1, 1312 AA in Almere.
 
info@shriganesha.nl  
036- 5232514 
06-34550615
Onderwijswethouder Marjan Haak bezoekt jarige Shri Ganeshaschool!

Onderwijswethouder Marjan Haak bezoekt jarige Shri Ganeshaschool!

09 mei 2019 - De Shri Ganesha basisschool in Almere bestaat 10 jaar! Reden voor wethouder Marjan Haak om op 8 mei jl. een felicitatiebezoek af te leggen.
Lees meer ›

Artikel Omroep Almere over 10 jaar Shri Ganesha School

26 januari 2019 - Klik hier om een artikel van Omroep Almere te bekijken over ons 10-jarige jubileum.

Artikel AD/HC over 30 jaar SHON

15 november 2018 - In het AD/HC is op woensdag 14 november een fraai artikel verschenen over 30 jaar SHON.
Klik hier om het te bekijken.

Uitnodiging Lights of Divali, zaterdag 3 november Zuiderstrandtheater Den Haag

26 oktober 2018 - Alle ouders en leerlingen zijn van harte uitgenodigd voor Lights of Divali, een bijzonder cultureel programma op zaterdag 3 november in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. 

 
Lees meer ›

Divaliviering op 7 november a.s op de Shri Ganeshaschool

15 oktober 2018 - Beste ouders/verzorgers,

Op woensdag 7 november a.s. vieren wij wederom onze mooie Hindoe Hoogtijdag, het Divalifeest.

U bent op deze dag van harte welkom met uw familie en vrienden. Onze kinderen zullen u vermaken met hun optredens. We maken er samen een heel gezellige dag van.

 

Tot ziens op 7 november a.s.

 

 

Welkom in het nieuwe schooljaar 2018-2019

Welkom in het nieuwe schooljaar 2018-2019

30 augustus 2018 - Almere, 30 augustus 2018

Beste ouders/verzorgers,

Sabhie ko raam raam

De zomervakantie loopt nu ten einde; wij hopen dat iedereen genoten heeft van de warme vakantie om lekker uitgerust aan het nieuwe schooljaar te kunnen beginnen. Maandag 3 september a.s. gaan wij vol goede moed starten met ons 10e schooljaar 2018-2019. Wij  heten u en onze leerlingen van harte welkom op onze school aan de Regentesseweg 1. Het wordt wederom een gezellig jaar met veel activiteiten rondom het 30- jarig bestaan van Stichting SHON en 10-jarig bestaan van de Shri Ganeshaschool. Lees voor meer info nieuwsbrief 1. 

Amor FM: interview met Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur

25 augustus 2018 - Amor FM: interview met Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur, naar aanleiding van de start van het schoojaar 2018-2019:

SHON-scholen presenteren zich op het Milan Festival Den Haag

SHON-scholen presenteren zich op het Milan Festival Den Haag

23 juli 2018 - Komt u ons ook bezoeken op het Milan Summer Festivall op 3, 4 en 5 augustus in het Zuiderpark in Den Haag? Stichting Hindoe Onderwijs Nederland staat bij kinderland. Hier kunt u kennismaken met onze basisscholen in Den Haag, Utrecht, Almere, Rotterdam en Amsterdam! Ook Amriz.nl zal er zijn en een challenge voor de kinderen gaan verzorgen! Wij hopen u allemaal daar te mogen ontmoeten!
Nieuwe inschrijvingen schooljaar 2018-2019

Nieuwe inschrijvingen schooljaar 2018-2019

20 juli 2018 - Wilt u uw kind inschrijven, stuur dan een e-mail naar ssoedamah@shriganesha.nl. Er zijn nog enkele plekken vacant,  we zullen zeker ons best doen om uw kind bij ons op school te plaatsen.

Problemen met het ontvangen van mail

07 april 2016 - Op dit moment zijn er problemen met het ontvangen van e-mail. Mocht u een mail hebben verzonden en geen reactie hebben ontvangen (bijv afwezigheidsmelding) dan is deze niet doorgekomen. Onze systeembeheerder is druk bezig om dit probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen. Bij dringende zaken adviseren wij u om te bellen. Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.
Holi-groet

Holi-groet

23 maart 2016 - Subh Holi allemaal! Namens alle medewerkers van de Shri Ganesha School, alsmede Stichting Hindoe Onderwijs (zie bijgaande Holi-groet)

 
Download:
Holi-groet SHON ›

Het Holi phagwafeest op de Shri Ganesha School

Het Holi phagwafeest op de Shri Ganesha School

15 februari 2016 - Het Holi phagwafeest op de Shri Ganesha School in Almere is dit jaar op woensdag 23 maart. “Deze keer houden we o.a een braderie op het schoolplein”, zegt directeur Shakoentela Soedamah. “Het is tegelijkertijd een open dag.”  

Door Stuart Kensenhuis
Lees meer ›

1 2 3