Groep 1 & 2

Van harte welkom op onze klassensite

Hier kunt u allerlei informatie vinden over onze groep en de leuke foto's van de verschillende activiteiten van dit schooljaar bekijken. We gaan er samen een heel leerzaam jaar van maken.

De methoden/materialen die de groepen gebruiken zijn:

Groep 1-2                           

- Schatkist

- Engels

- Rekenen

- Letterboekje

- Ontwikkelingsmaterialen en nog veel meer.

 

Langs deze weg wens ik alle kinderen een mooi en succesvol jaar toe in groep 1-2.

Veel lees en kijkplezier.

 

Juf Pritie en Juf Yessa

BERICHTEN

22 apr 2022 - Koningsspelen
Preview foto Vandaag zijn wij de dag gestart met een Koningsontbijt, dat is aangeboden door de organisatie van de Koningsspelen. We hebben ook heel veel leuke spelltjes gespeeld en in de middag hebben we ook een lekker ijsje gegeten. Het was weer erg gezellig. Na vandaag gaat de Meivakantie in. Hierbij wensen we iedereen een fijne Meivakantie toe.

 

  

 

       


14 apr 2022 - Paasontbijt
Preview foto Vandaag hebben wij Pasen gevierd op school, met een Paasontbijt. We hebben ook naar paaseieren gezocht en dat was erg leuk. Hierbij wensen we iedereen een fijne Pasen.

 

 


04 apr 2022 - Navratri
Preview foto Navratri is een negendaagse feest ter ere van de vrouwelijke energie (Shakti). Elke avond staat een van de negen vormen van Durga Mata centraal. Zij vernietigt demonen (het kwaad) en is de beschermende moeder van ons allen. Over de hele wereld wordt zij tezamen met al haar manifestaties vereerd en wordt er Durga Puja verricht. 

 

Deze negen dagen staan wij iedere dag even stil bij de gedaante van mata en aanbidden we haar, middels bhajans en mantra.


22 mrt 2022 - Samen tegen afval

 

De SGS is Supporter van SCHOON NL. 

Zwerfafval is een probleem van iedereen daarom dragen wij bij aan een oplossing door afval uit de omgeving van de school op te pakken.

'Samen tegen afval'

De leerlingenraad van de school heeft voorlichting gegeven aan specifieke leerlingen uit alle groepen. Ze hebben een opschoonactie georganiseerd rondom en in de nabije omgeving van de school.

Hierboven staan enkele foto's van de opschoonactie.


18 mrt 2022 - Holi viering
De Holi viering vandaag was super geslaagd. De kinderen hebben genoten van elkaars optreden en de lekkere hapjes. De lieve ouders hebben voor al deze lekkernijen gezorgd. Wij zijn de ouders erg dankbaar. Er was ook onzettend mooi weer, dus er is ook flink met poeder gespeeld. Dit was ook weer erg gezellig. Wij wensen u een Subh Holi!!


28 feb 2022 - Maha Shivratri
Preview foto Maha Shivratri. Shivaratri, de Ratri (nacht) van Shiva (Goedheid, Goddelijkheid en Geluk), wordt gevierd op de nacht die voorafgaat aan de Nieuwe Maan, wanneer er niets van de maan te zien is. De gelovigen vasten op deze dag en houden een nachtwake in een tempel bij het beeld van Shiva.

Vandaag hebben wij op school aandacht hieraan besteed met zijn allen in de middenruimte. Pandit Glenn heeft ons uitgelegd, wat Maha Shivratri is en hoe de Hindoe's dat vieren.


18 feb 2022 - Kookactiviteit
Preview foto We hebben vandaag soep klaargemaakt. Het was erg lekker. Hierbij hebben we ook nog een zakje chips gekregen.

 

  


04 feb 2022 - Vasant Panchami
Preview foto Vandaag hebben wij Vasant Panchami op school gevierd. De kinderen hebben gebeden tot mata Saraswati. We hebben ook een plant in de aarde geplant. Alle kinderen hebben ook lekker genoten van gele nasi.

 

 

 

 

 

 

 

Inluiden van de Lente

Wij luiden op Vasant Panchami de Lente (op komst) in met een Vasant Puja. Hier planten we een plant in Aarde waar we ons op de Aarde, Zon en uiteindelijk de Lenteseizoen (op komst) richten. De langere zondagen hebben zowel positief effect op onze mentale gesteldheid als onze fysieke gesteldheid. Zoals de Aarde nu in het teken van bloei en groei staat vragen wij ook groei in spiritualiteit en overige belangrijke zaken in ons leven.

 

'Vasant' of 'Basant' betekent 'voorjaar'. 'Panchami' verwijst naar de vijfde dag in de hindoe kalender. Tevens de geboortedag van de godin van de wijsheid: Shri Saraswati.

 

Saraswati Puja

Schoolgaande kinderen en andere studenten wikkelen in India hun studiemateriaal in kledingstof en leggen

deze aan de voeten van Saraswati Devi om zegen te vragen tijdens de studie.

 

 


10 jan 2022 - Gelukkig Nieuwjaar
Preview foto

16 dec 2021 - Kerstviering
Preview foto De kerstviering op school was erg gezellig. De kinderen hebben genoten van alle lekkere hapjes en macaroni. Het was een mooie en gezellige afsluiting van dit jaar.

01 dec 2021 - Sinterklaasfeest
Preview foto Vandaag is Sinterklaas samen met de Piet op school geweest. De kinderen hebben erg genoten. Alle kinderen zijn lief geweest en hebben van de Sint een cadeautje ontvangen. Van de Piet hebben de kinderen ook een pieten diploma ontvangen, nadat ze  zo goed hun best hadden gedaan tijdens de Pietengym. Al met al was het weer en geslaagd feest.

 


11 nov 2021 - Sint Maarten
Preview foto


Sint Maarten

Vandaag is het Sint Maarten. De kinderen hebben mooie lampionnen gemaakt en zijn van plan om vanavond heel veel snoep te gaan ophalen.

We hebben vandaag ook gekeken, naar een filmpje waarom er Sint Maarten gevierd wordt. Wilt u dat weten klik dan op dit linkje.

Dan wens ik jullie een mooie avond!

        


04 nov 2021 - Divali viering
Preview foto Divali viering

Wij hebben vandaag een geslaagde Divali viering gehad. Alle groepen hebben opgetreden en na de optreden zijn de kinderen getrakteerd op lekker nasi en hapjes. Om een impressie te krijgen hiervan, kijkt u naar de foto's. We waren ook live te volgen op Facebook.

 

    

       


02 nov 2021 - Nationaal Schoolontbijt
Preview foto
Nationaal Schoolontbijt 

 

Wij hebben vandaag een lekker Schoolontbijt gehad. De kinderen hebben gezellig met elkaar ontbeten en de meeste in hun pyjama. We hebben ook besproken dat ontbijten erg belangrijk is voor de gezondheid en natuurlijk ook voor de concentratie om goed te kunnen presteren.   


07 okt 2021 - Opening Navratri
Preview foto Navratri 2021

 

Navratri (ook Nawaratri) is een hindoeïstisch feest gewijd aan de verering van de universele moeder. Navratri duurt negen nachten en tien dagen.

Vandaag is navratri begonnen. Op school is er aandacht besteed aan de 9 gedaantes van godin Durga. Met dank aan Pandit Glen.


06 okt 2021 - Opening Kinderboekenweek 2021
Preview foto Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

 

Vandaag is de Kinderboekenweek geopend met leuke activiteiten, zoals een leuke gedicht/versje, een mooie toneelopvoering en een energieke afsluitdansje. De kinderboekenweek wordt op donderdag 14 oktober afgesloten met een voorleeswedstijd. De leerlingen van de groepen 4 t/m 8 nemen hieraan deel.

Heel veel leesplezier!!!

    


10 sep 2021 - Viering van Ganesh Chaturthi
Preview foto Viering Ganesh Chaturthi op school.

Op deze dag hebben de leerlingen mogen genieten van een Pooja, zang en dans o.l.v. Lucky Singh en lekkere prasad en bhodjan.