Groep 3

Welkom op onze pagina

Juf Soenita is de leerkracht

 

Op onze site kunt u informatie terug vinden omtrent het leren, praktische zaken maar ook leuke activiteiten en foto's hiervan. 

 

In groep 3 leert uw kind dagelijks lezen, schrijven en rekenen. De methodes die wij toepassen zijn:

 • Veilig Leren Lezen kim-versie

  Het verkennen van alle eigenschappen van letters staat centraal. Er wordt geluisterd naar de klank die bij het teken hoort, er wordt gevoeld wat er gebeurt tijdens het uitspreken van de klank met de mond, de lippen, de neus, de tong of de keel. De vorm wordt bekeken en de letter wordt nageschreven. Er is dus heel veel aandacht voor het ervaren van de letter met verschillende zintuigen.

  Er wordt steeds maar één letter aangeboden waarbij er wordt geoefend in wisselende combinaties met de letters die uw kind al kent. Er is veel aandacht voor het herhalen van de nieuwe letter in woorden en zinnen. De woordjes die uw kind kan lezen worden ook direct gespeld. Zo wordt er een goede samenhang aangeboden van lezen én schrijven.

 

 • Pennenstreken 
  De kleine letters leren schrijven staat centraal. Pennenstreken is gekoppeld aan de methoden Veilig Leren Lezen. Dit betekent dat zodra de leerlingen een nieuwe letter leren lezen, ze deze ook direct leren te schrijven. Beide methoden gebruiken dan ook dezelfde opbouw. 

 

 • Pluspunt
  Gebruiken we voor rekenen. De kinderen leren de getallenlijn tot en met 20. Zij maken sommen tot 20 en leren getallen te splitsen. De kinderen leren de betekenis van rekentaal zoals ‘meer‘, ‘meest‘, ‘minder‘, ‘minst‘ en ‘evenveel‘ en hoe dit toe te passen. Klokkijken van halve en hele uren komen ook aanbod.

Medio februari besteden wij ook aandacht aan de WO vakken, te weten Aardijkskunde, Natuur & Techniek en Geschiedenis.

Daarnaast hebben wij natuurlijk nog leuke speel en knutselopdrachten. 

Hou onze groepspagina in de gaten voor leuke updates!

 

BERICHTEN

22 mrt 2022 - Samen tegen afval

 

De SGS is Supporter van SCHOON NL. 

Zwerfafval is een probleem van iedereen daarom dragen wij bij aan een oplossing door afval uit de omgeving van de school op te pakken.

'Samen tegen afval'

De leerlingenraad van de school heeft voorlichting gegeven aan specifieke leerlingen uit alle groepen. Ze hebben een opschoonactie georganiseerd rondom en in de nabije omgeving van de school.

Hierboven staan enkele foto's van de opschoonactie.


06 mrt 2022 - Gymkleding en gymschoenen
Beste ouders,

 

Zoals jullie inmiddels bekend is, gymen wij van groep 3 op de vrijdag. Het komt helaas vaak voor dat kinderen geen gymspullen bij zich hebben. Met name de gymschoenen worden heel vaak vergeten, waardoor kinderen verplicht op blote voeten moeten gymen. Wilt u er altsublieft voor zorgdragen dat de gymspullen op de vrijdagen worden meegestuurd? 

Dank je wel!

Juf Soenita

 

 


05 mrt 2022 - Gym
Het was weer vrijdag en dat betekend dat de kinderen weer lekker konden gaan gymen. Meester Thijs had weer een leuke gymles bedacht. 


03 mrt 2022 - We mogen weer SlimFitten!

Door de strenge maatregelen konden we het SlimFit onderwijs niet toepassen…maar gelukkig mag het weer.

Wat is SlimFit ook al weer….

We werken met 2 units. Unit 1 zijn de leerlingen uit de groepen 1-4. Unit 2 zijn de leerlingen uit de groepen 5-8. We kijken doelgericht naar de lessen. Waar eerst de methode centraal stond, staan nu de doelen van de les centraal. We werken hierdoor in verschillende groepen waarbij een kind zowel extra uitdaging vindt, als extra ondersteuning. Kinderen werken en groeien dan door op hun eigen niveau en bevorderen we hiermee ook de zelfstandigheid.

Door het SlimFit onderwijs worden kinderen eigenaar van hun eigen leerproces en wordt het leeraanbod veel betekenisvoller voor hen. Natuurlijk hebben kinderen de juiste ondersteuning en begeleiding nodig bij deze zelfstandige manier van werken. Tijdens het SlimFitten is er altijd een onderwijsassistent en/of een leraar aanwezig.01 mrt 2022 - Maha Shivratri
Vandaag hebben wij op school Maha Shivratri gevierd. We openen deze mooie dat met een gebed en een uitleg van Maha Shivratri door onze eerwaarde pandiet (priester) Glenn Lachminarain aan de leerlingen. 

De mythologische geschiedenis heeft een bijzondere betekenis voor ons. Vandaag is het heilige feest van Maha Shivratri in India. Shiva betekent welzijn. Maha Shivratri is de favoriete tithi van Shiva. Shivratri is het grote festival van een unie van Shiva en Shakti. Shivratri-festival wordt gevierd op Falgun Krishna Chaturdashi. Er wordt aangenomen dat Lord Shankar aan het begin van de schepping om middernacht op deze dag uit Brahma was neergedaald in de vorm van Rudra. In de Shiv Purana wordt vermeld dat de 'Linga', het symbool van de smetteloze (vormloze) vorm van Shiva, verscheen in de grootsheid van deze heilige tithi en voor het eerst werd aanbeden door Brahma en Vishnu. Daarom werd deze datum bekend als 'Shivratri'. Dit festival wordt ook gevierd als de huwelijksdatum van de godin Parvati en Shiva.
 

 


14 feb 2022 - Valentijnsdag
De dag van de liefde.....de kinderen hebben hele mooie hartjes geknutseld


04 feb 2022 - Vasant Panchami
Op Vasant (lente) Panchami (de vijfde (panch) dag van de heldere maan) wordt de komst van de lente gevierd en staat godin Saraswati Mata centraal. Een mooie samenkomst van toenemende kleur in de natuur met onder andere gele bloemen. De gele kleur is de favoriet aan Saraswati Mata. Zij is de godin van kennis, taal, muziek en alle andere vormen van kunst. Zij is een bijzondere en vredelievende godin.

09 dec 2021 - Kerstvakantie
Beste ouders en lieve leerlingen, 

 

Wat hebben we weer een raar jaar....voor een 2e jaar op een rij moeten wij vervroegd onze kerstvakantie ingaan, wat wij allemaal natuurlijk heel jammer vinden. 

Wij wensen u en uw familie fijne feesdagen en alvast een goed en gezond 2022!

08 dec 2021 - Kerst
We hebben een hele mooi kerstboom met de geleerde letters erin

08 dec 2021 - Lekker knutselen
De kinderen hebben lekker lopen knutselen

01 dec 2021 - Hij is er weer met zijn pieten.....Sinterklaas!
Na zoveel spannende nachten en wachten was het zover.....Sinterklaas kwam langs bij ons op school!
De kinderen hebben flink gezongen en genoten.....tot volgend jaar Sinterklaas

 


26 nov 2021 - Pietengym
Wat een pietenplezier bij de gym! Meester Thijs heeft weer een aantal mooie parcourtjes uitgezet. De kinderen hebben allemaal hun pieten diploma gehaald!


11 nov 2021 - Sinte, sinte Maarten....
Het was weer de tijd van het jaar om met je mooiste lampion naar buiten te gaan om iets lekker op te halen....en of de kinderen iets moois hebben gemaakt!

Veel plezier en wees voorichtig!

08 nov 2021 - Spetters voor spetters
Vandaag hebben we een leuke workshop gehad om lekker te spetteren. De leerlingen hebben zich heerlijk kunnen uitleven met het maken van de mooiste creaties....wat ben ik trots op ze!


04 nov 2021 - Divali
Preview foto De kinderen hebben hele mooie dia's gemaakt en we hebben een mooie Divali gevierd op school.

Wij wensen jullie en je familie een Subh Divali

15 okt 2021 - Herfstvakantie
Yes....het is herfstvakantie! De vakantie start op 18 oktober tot en met 23 oktober. 
We zien de kinderen graag terug op maandag 25 oktober.

07 okt 2021 - Opening Navratri
Preview foto Navratri 2021

 

Navratri (ook Nawaratri) is een hindoeïstisch feest gewijd aan de verering van de universele moeder. Navratri duurt negen nachten en tien dagen.

Vandaag is navratri begonnen. Op school is er aandacht besteed aan de 9 gedaantes van godin Durga. Met dank aan Pandit Glen.


06 okt 2021 - Opening Kinderboekenweek 2021
Preview foto Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

 

Vandaag is de Kinderboekenweek geopend met leuke activiteiten, zoals een leuke gedicht/versje, een mooie toneelopvoering en een energieke afsluitdansje. De kinderboekenweek wordt op donderdag 14 oktober afgesloten met een voorleeswedstijd. De leerlingen van de groepen 4 t/m 8 nemen hieraan deel.

Heel veel leesplezier!!!

    


18 sep 2021 - Wist u dat.....de klas periodiek een KANJER kiest
De kanjerdiploma van deze periode gaat naar.....Vishant! 

18 sep 2021 - Afgelopen week (13 september t/m 17 september)
Afgelopen week hebben de kinderen hard gewerkt en hebben ze verder kennisgemaakt met de letters en uiteraard rekenen. De kinderen doen goed hun best en hebben heel veel plezier. Afgelopen vrijdag hebben we met de klas lekker laddoo gemaakt. Gaat u het thuis ook proberen? Mijn kanjers van groep 3 zullen u zeker willen helpen!


10 sep 2021 - Viering van Ganesh Chaturthi
Preview foto Viering Ganesh Chaturthi op school.

Op deze dag hebben de leerlingen mogen genieten van een Pooja, zang en dans o.l.v. Lucky Singh en lekkere prasad en bhodjan. 

 

     


10 sep 2021 - Viering Ganesh Chaturthi
Preview foto Vandaag hebben wij samen met de kinderen Ganesh Chaturthi gevierd. Dit is een hindoeïstische feestdag ter ere van god Ganesha, de olifanthoofdige zoon van goden Shiva en Parvati. De schooldag werd geopend door Pandit (priester) Lachminarain met een pooja (gebed) op deze mooie dag.

De kinderen hebben zich mooi aangekleed en iedereen zag er prachtig uit. Daarna hebben we samen met de kinderen leuke en leerzame dingen gedaan en lekker vegetarisch gegeten.

 


10 sep 2021 - De eerste weken school zit er weer op...
Preview foto Na een mooie zomer zijn we inmiddels weer 3 weken gestart met school. 

De afgelopen 3 weken hebben de leerlingen o.a. het volgende lesstof behandeld:

 • Veilig leren LEZEN, waarbij de volgende letters i, k, m, s zijn behandeld
 • PlusPunt waarbij je leert:
  * getallen tot 12 herkennen en in de juiste volgorde te zetten
  * wat meer en minder is en hoeveel meer en minder
  * groepjes herkennen en maken om handig te tellen
  * plaatjes in de goede volgorde zetten
 • Verbonden schrift, het leren schrijven van de letters: i, k, m, s.

Wilt u thuis extra oefenen met uw kind? Kijk dan op educatieve linkjes.

 

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen