Groep 8

BERICHTEN

16 dec 2021 - Kerstviering

De kerstviering op school was een succes. We hebben genoten van de lekkernijen van de kinderen en de heerlijke macaroni. De kinderen hebben spelletjes gespeeld, muziek geluisterd en gedanst. Kortom een mooie afsluiting van het jaar 2021

08 dec 2021 - Kunst met afval

01 dec 2021 - Sinterklaasfeest op school

Vandaag heeft Sinterklaas samen met Piet de school bezocht. Ze zijn even in de klas geweest. De leerlingen hebben Sint en Piet in de middenruimte mogen ontmoeten. De goedheiligman heeft kunnen genieten van de zang- en danstalenten van de kinderen.

We kunnen terugkijken op een mooi feest. De kinderen waren blij met hun cadeautjes en de surprises. 


30 nov 2021 - Workshop kunst

De leerlingen hebben vandaag een workshop 'kunst' gehad met als thema: plastic afval verminderen. De workshop is geïnspireerd door de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. De kunstwerken van de leerlingen zijn in stappen tot stand gekomen:

- Ideeën op wit papier zetten

- je ideeën op gekleurd papier tekenen en daarna op A3 papier plakken

- als afsluiting hebben leerlingen verteld over hun kunstwerk


26 nov 2021 - Pietengym

Vandaag hebben hulppieten uit groep 8 bijgedragen om de pietengym tot een leuke les te maken voor de kleuters, onder de deskundige leiding van hoofdpiet Thijs. De hulppieten hebben door hun bijdrage hieraan aangetoond dat ze de verantwoordelijkheid kunnen nemen. Een groot compliment daarvoor!
Alle kinderen hebben de pietengymles goed doorlopen en zullen een pietendiploma krijgen. 
Enkele foto's van de les:


25 nov 2021 - Speculaas bakken

De leerlingen zijn helemaal in de sfeer van het Sinterklaasfeest. Ze hebben genoten van zelfgebakken speculaas. Het deeg is zelfstandig gekneed door de kinderen, volgens 'hun' recept...

Morgen zijn de leerlingen van groep 8 hulppieten van hoofdpiet Thijs. De hulppieten hebben een belangrijke taak: de jongste leerlingen van de school te begeleiden tijdens de oefeningen van de pietengymles.


18 nov 2021 - Rekenles metriekstelsel

De leerlingen hebben vandaag in groepjes mogen ervaren hoeveel kg, gram of mg een bepaald product weegt. Dit is gedaan in betenisvolle situaties. De samenwerking was uitstekend. Het was bijzonder om te zien hoe de kinderen elkaar overtuigden.

 


04 nov 2021 - Diwaliviering op school

De diwaliviering op school was zeer geslaagd.

Onderstaande foto's geven daar een impressie van

 
02 nov 2021 - Het Nationaal Schoolontbijt
De leerlingen hebben  heerlijk en gezond ontbeten.

De dag starten met een gezond ontbijt: waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Dit zijn de vijf eenvoudige vuistregels om ze te onthouden.

1. Ontbijten geeft je energie

2. Ontbijten levert voedigstoffen

3. Ontbijten helpt de stoelgang

4. Ontbijten houdt je gezond

5. Ontbijten is lekker en gezond


29 okt 2021 - Diwali voorbereidingen
  1. Si

26 okt 2021 - ‘Broodje aap verhaal'
Vandaag hebben de leerlingen een workshop gehad van professionele verhalenverteller Rudolph. Aan de hand van bijzondere foto's hebben de kinderen zelf verhalen verzonnen. De kinderen hebben eigen verhalen bedacht aan de hand richtlijnen van meester Rudolph. Denk hierbij aan: de plaats waar het verhaal zich afspeelt, uiterlijk en karaktereigenschappen van de hoofdpersoon, het specifiek zijn in de beschrijving. Tot slot hebben de leerlingen hun eigen verhaal voor de klas verteld. Het was een bijzondere en leerzame workshop.

14 okt 2021 - Afsluiting Kinderboekenweek 2021

Tijdens de finale van de Voorleeswedstrijd is Ishaan tweede geworden. De deskundige 2-koppige jury, juf Shakoentela en meneer Jagdish, vond Ishaan heel mooi op toon lezen.


13 okt 2021 - Voorlees- en schrijfwedstrijd

De winnaar van de voorleeswedstrijd van groep 8 is Ishaan geworden. Hij heeft een stuk uit het boek "Kampioen" uitstekend voorgelezen. 

Kampioen, Corien Oranje | 9789085431718 | Boeken | bol.com

De schrijfwedstrijd is gewonnen door Buthaina. Zij heeft het succesverhaal over Gloria geschreven, geweldig verhaal!


12 okt 2021 - Navratri 2021 (1)

Navratri is een negen nachten durende verering van Durga Mata. Navratri betekent letterlijk 9 nachten. 

Dag 1

Op de eerste dag wordt Durga Mata vereerd in de vorm van Shailputri. In de wereld waarin wij onszelf bevinden is materialisme en succes het middelpunt. Dit zorgt uiteindelijk ook voor faalangst en frustraties. Shailputri zorgt daarom ook voor een tevredenheidsgevoel.

Dag 2

De tweede dag is gewijd aan Devi Brahmacharini, hierdoor wordt de onwetendheid van devoot vernietigd en de spirituele wijsheid bevorderd. Met andere woorden, het innerlijke wordt gestabiliseerd.

Dag 3

Op de derde dag wordt Chandraghanta vereerd om tot zelfinzicht te komen; dit is een belangrijk onderdeel om het negatieve in jezelf te kunnen verbannen.

Dag 4

De vierde dag is gewijd aan Kushmanda; door middel van haar zegen is het mogelijk om spiritueel te kunnen groeien.

Dag 5

De vijfde dag staat in het teken van de verering van Skanda Mata. Zij vernietigt pijn en lijden bij de devoot. 

Dag 6

Op de zesde dag wordt Devi Katijajani vereerd, door haar zegen te ontvangen zal het huiselijk geluk in grote mate toenemen en het geluk tussen de devoot en zijn/haar naasten. Saamhorigheid en vrijgevigheid worden hierdoor sterk ontwikkeld.

Dag 7

De zevende dag is dag waarop Kali Mata wordt vereerd, Zij vernietigt het negatieve, waaronder demonen e.d. in de wereld en in het universum.

Dag 8

Op deze achtste dag wordt Devi Gauri vereerd, zij belichaamt de Veda’s en andere heilige geschriften. Door haar zegen te ontvangen wordt het mogelijk gemaakt de essenties uit de heilige geschriften toe te passen in ons leven. Hierdoor kan men het juiste doen.

Dag 9

Op de laatste dag van Navratri wordt Siddhidatri vereerd; op deze dag zal Adi Shakti haar devoten zegenen met een hogere wijsheid en bewustwording. 

 

Tijdens Navratri vereert men Adi Shakti, de bron van alle energie. Door Haar te vereren, bidden we dat Ze onze levens zuivert en ons gezondheid, vreugde, vrede en welzijn brengt.

Bij ons op school heeft pandit Glen de leerlingen de betekenis van Navratri in simpele woorden uitgelegd.

Subh Navratri 


06 okt 2021 - Opening Kinderboekenweek 2021
Kinderboekenweek 2021.

Van 6 tot en met 16 oktober. Het thema dit jaar is: Worden wat je wilt. 

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt.

Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden.

Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber.

Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later…….

De opening bij ons was spetterend met versjes, toneel en dans.

De komende dagen gaan we aan slag met lesactiviteiten rondom het thema. Dat betekent veel meer lezen, gedichten schrijven, verhaaltjes schrijven etc....

 


01 okt 2021 - Kinderpostzegelactie

De SGS doet mee aan de Kinderpostzegelactie. Deze stichting steunt goede doelen.

De coronacrisis heeft ingrijpend effect gehad op de levens van alle 1,5 miljoen basisschoolkinderen in Nederland.

Er wordt dit jaar extra aandacht besteed aan projecten die kinderen helpen meer veerkracht te ontwikkelen, zodat ze beter in staat zijn om door deze crisistijd te komen.

Onze leerlingen zijn erop uitgegaan met hun 'waar'. 1 leerling heeft maar liefst €109,40 opgehaald. Wat een geweldige opbrengst! Ga door..... met het steunen van goede doelen alle lieve mensen.


17 sep 2021 - Kanjertraining
 Vertrouwensoefening

Wil je te vertrouwen zijn, dan hou je rekening met de gevoelens van je klasgenoten, je ouders en de leerkracht.

Motor en benzine

Met de Kanjertraining leren we dat alles wat aandacht (benzine) krijgt groeit. Vervelend gedrag (motor) blijft doorgaan en krijgt status als kinderen meelachen en erbij staan. We maken kinderen bewust van de benzine die ze (vaak onbedoeld) geven aan gedrag dat niet prettig of storend is.


10 sep 2021 - Viering Ganesh Chaturthi

Viering Ganesh Chaturthi was een enorm succes. De leerlingen hebben gezongen onder de deskundige begeleiding van zanger Lucky Singh. Er zijn kokosballetjes gekneed, gerold en daarna natuurlijk lekker opgegeten. Er was ook gezorgd voor nasi met heerlijke sojabrokjes.

03 sep 2021 - Leerlingen in actie
De leerlingen hebben tijdens de gymles opdrachten uitgevoerd waarbij ze goed moesten samenwerken om de activiteit succesvol af te ronden. Geweldig om te zien hoe goed ze dat gedaan hebben. Een fantastisch begin van het schooljaar!