Nieuws

11 september 2023

Shri Ganesha gaat de strijd aan om textielafval tegen te gaan

     

 

Shri Ganesha School!! Op naar NEMO

 

Tien basisscholen in Almere doen mee aan de Textiel Race die van 18 september tot en met 12 oktober gehouden wordt. Op de basisschool Shri Ganesha was maandagochtend de aftrap van het project. De school die aan het eind van de rit de meeste spullen heeft verzameld wint een geheel verzorgde schoolreis naar wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam.


Oude truien, sokken, schoenen, gordijnen of een oude handdoek, kunnen op nieuw gebruikt worden. Vaak gooien we spullen die nog best goed zijn weg, terwijl andere mensen er nog wat mee kunnen doen. "Doel van de Textiel Race is om kinderen uit te leggen waar textiel vandaan komt, wat de problemen zijn en hoe we die op kunnen lossen," vertelt projectleider Esty Meijer. "Veel textiel wordt weggegooid bij het restafval. Wij leren de kinderen dat ze bijvoorbeeld minder kleding kunnen kopen of tweedehands en dat oude kleding op een duurzame manier verwerkt kan worden door het naar een recyclelaar te brengen."

Kinderen van groep zeven en acht van de Shri Ganesha school zijn enthousiast. "We gooien heel wat kleding weg terwijl je dat net zo goed kan doneren aan mensen die het nodig hebben," zegt een meisje. "Ik vind het fijn om mee te doen", zegt een ander klasgenootje. "Alles wat te klein voor mezelf is, neem ik mee om te recyclen."