Groep 2-3

Welkom op onze pagina

Juf Soenita is de leerkracht

 

Op onze site kunt u informatie terug vinden omtrent het leren, praktische zaken maar ook leuke activiteiten en foto's hiervan. 

 

In groep 3 leert uw kind dagelijks lezen, schrijven en rekenen. De methodes die wij toepassen zijn:

 • Veilig Leren Lezen kim-versie

  Het verkennen van alle eigenschappen van letters staat centraal. Er wordt geluisterd naar de klank die bij het teken hoort, er wordt gevoeld wat er gebeurt tijdens het uitspreken van de klank met de mond, de lippen, de neus, de tong of de keel. De vorm wordt bekeken en de letter wordt nageschreven. Er is dus heel veel aandacht voor het ervaren van de letter met verschillende zintuigen.

  Er wordt steeds maar één letter aangeboden waarbij er wordt geoefend in wisselende combinaties met de letters die uw kind al kent. Er is veel aandacht voor het herhalen van de nieuwe letter in woorden en zinnen. De woordjes die uw kind kan lezen worden ook direct gespeld. Zo wordt er een goede samenhang aangeboden van lezen én schrijven.

 

 • Pennenstreken 
  De kleine letters leren schrijven staat centraal. Pennenstreken is gekoppeld aan de methoden Veilig Leren Lezen. Dit betekent dat zodra de leerlingen een nieuwe letter leren lezen, ze deze ook direct leren te schrijven. Beide methoden gebruiken dan ook dezelfde opbouw. 

 

 • Pluspunt
  Gebruiken we voor rekenen. De kinderen leren de getallenlijn tot en met 20. Zij maken sommen tot 20 en leren getallen te splitsen. De kinderen leren de betekenis van rekentaal zoals ‘meer‘, ‘meest‘, ‘minder‘, ‘minst‘ en ‘evenveel‘ en hoe dit toe te passen. Klokkijken van halve en hele uren komen ook aanbod.

Medio februari besteden wij ook aandacht aan de WO vakken, te weten Aardijkskunde, Natuur & Techniek en Geschiedenis.

Daarnaast hebben wij natuurlijk nog leuke speel en knutselopdrachten. 

Hou onze groepspagina in de gaten voor leuke updates!

 

BERICHTEN

02 okt 2022 - Kinderboekenweek 2022
Kinderboekenweek 2022.

Start op 5 oktober en eindigt op 15 oktober. Het thema dit jaar is: Gi-ga groen. 

De leerlingenmogen verkleed komen in het thema groen op 05-10.

Thematitels Kinderboekenweek 2022
 • De blaadjesdief – Alice Hemming. Een krekel in mijn slaapzak – Suzanne Weterings. ...
 • Het Schitterende Samen Boek – Yuval Zommer. De boom met het oor – Annet Schaap. ...
 • Silas en de wolf – Selma Noort. Het grote reptielenboek – Sterrin Smalbrugge. ...
 • Van honingbij tot hagelslag – Joël Broekaert.

28 sep 2022 - Nawratri 2022

Nawratri

Sharad Navratri. Navratri (tweede periode). 

 Dit jaar vieren hindoes Nawratri van 26 september t/m 4 oktober.

Op school hebben wij maandag gezamenlijk deze bijzondere periode geopend in de middenruimte. Juf pritie heeft informatie gegeven over, waarom hindoes Nawratri vieren.

Na Pitra Paksj begint de tweede Navratri: negen dagen durende festiviteiten, die afgesloten worden met Dussehra (Vijaya Dashami).


Navratri (ook: Navaratri of Navaratra) is een feest van dans en aanbidding. Het woord 'Navratri' is samengesteld uit twee woorden: 'nava' (negen) en 'ratri' (nachten).

Letterlijk betekent Navratri '9 nachten'. Op een van deze 9 dagen houdt de gelovige hindoe, vaak in huiselijke kring een offerdienst, pooja waarbij de negen gedaantes (verschijningsvormen) van de vrouw van Shiva worden vereerd.

Deze zijn: Sailaputri, Brahmacharini, Chandraghanta, Kusmanda, Skan damata, Katyayani, Kalaratri, Mahagauri en Sidhidatri.

Na de offerdienst, pooja wordt in sommige gezinnen de Durga-chalisa (lofzang ter ere van Durgamata) voorgelezen en de geofferde zoetingheid, persad, uitgedeeld (soharie en lapsie, een in olie of ghee gebakken pannenkoek en een soort pudding).

Het uitdelen van rijstebrij (mitha bhaat) mag natuurlijk ook.

 

 


01 mrt 2022 - Maha Shivratri
Vandaag hebben wij op school Maha Shivratri gevierd. We openen deze mooie dat met een gebed en een uitleg van Maha Shivratri door onze eerwaarde pandiet (priester) Glenn Lachminarain aan de leerlingen. 

De mythologische geschiedenis heeft een bijzondere betekenis voor ons. Vandaag is het heilige feest van Maha Shivratri in India. Shiva betekent welzijn. Maha Shivratri is de favoriete tithi van Shiva. Shivratri is het grote festival van een unie van Shiva en Shakti. Shivratri-festival wordt gevierd op Falgun Krishna Chaturdashi. Er wordt aangenomen dat Lord Shankar aan het begin van de schepping om middernacht op deze dag uit Brahma was neergedaald in de vorm van Rudra. In de Shiv Purana wordt vermeld dat de 'Linga', het symbool van de smetteloze (vormloze) vorm van Shiva, verscheen in de grootsheid van deze heilige tithi en voor het eerst werd aanbeden door Brahma en Vishnu. Daarom werd deze datum bekend als 'Shivratri'. Dit festival wordt ook gevierd als de huwelijksdatum van de godin Parvati en Shiva.