Groep 7

Van harte welkom op onze klassensite

 

Hier kunt u allerlei informatie vinden over onze groep en de leuke foto's van de verschillende activiteiten van dit schooljaar bekijken. We gaan er samen een heel leerzaam jaar van maken.

Langs deze weg wens ik alle kinderen een mooi en succesvol jaar toe in groep 7.

Veel lees en kijkplezier.

 

Juf Pritie

 

BERICHTEN

07 apr 2021 - Leefstijl lessen woensdag om de ene week tot de zomervakantie.
De leerlingen gaan leren over wat nu precies bedoeld wordt met leefstijl. Leefstijl is meer dan alleen
maar gezond eten. Het  gaat ook over hoe je omgaat met elkaar, hoe je je voelt (mentaal en fysiek) 
sociale contacten , hoe gha je om met andere mensen, sport enz. Het is dus heel breed. 
In de aankomende lessen komt dit allemaal aan bod maar het hoofdthema is het lichaam, de organen en hun functies. De leerlingen krijgen diverse opdrachten die daarop aansluiten.

De leerlingen hebben vandaag hun eerste les gehad en ze vonden de les heel leuk.


01 apr 2021 - Paasontbijt
Preview foto Naast ons verkeersexamen, hebben we vandaag een Paasontbijt gehad op school. De leerlingen hebben uitgebreid ontbeten. De leerlingen hebben ook lekker gesmuld van paaskoekejes en paaseitjes. Zie fotoalbum om hier een inmpressie van te krijgen. 

01 apr 2021 - Nationaal Theoretisch verkeersexamen VVN
Preview foto De leerlingen hebben vandaag deelgenomen aan het Nationaal Theoretisch verkeersexamen van de VVN. De kinderen vonden dit erg spannend. Ze hebben ook flink geoefend op school en thuis en het resultaat mag er dan ook zijn. De meeste kinderen zijn geslaagd. Voor enkele leerlingen die niet geslaagd zijn volgt er volgende week een herexamen.

29 mrt 2021 - Subh Holi
Preview foto Wij wensen u allen een Subh Holi!!!

Namens de juf en alle kinderen van groep 7.

Vandaag hebben wij het Holifeest op school en in de klas gevierd. Het was heel gezellig. Het was dit jaar wel anders door de Corona. We hebben helaas niet mer poeder kunnen spelen en ook niet kunnen optreden voor publiek. Ons optreden is wel opgenomen en door de juf verstuurd naar alle ouders van ons klas. Wat hebben we ook weer super lekker gegeten. Er was Sew en samosa in de kleine pauze. In de grote pauze hebben we lekker roti met pompoen en aardappel met kool gegeten. Het was echt heerlijk. Ondanks de strenge regels van Corona was het toch een geslaagde dag geworden.


11 mrt 2021 - Maha Shivratri
Preview foto Een Subh Maha Shivratri.

Vandaag hebben wij op school met alle leerlingen de Shivratri utsav gevierd. We hebben met zijn allen 108 keer de mantra Ohm namah Shivaya gereciteerd en een bhajan ter ere van Shiv gezongen. Dit klonk heel krachtig.


16 feb 2021 - Basant Panchami
Preview foto Happy Basant Panchami.

Vandaag vieren wij met ons school de Basant Panchami. Niet alleen met ons school, maar met de hele stichting. Op deze dag luiden wij de lente in volgens de Hindoeistische kalender. In verschillende deelstaten van India wordt dit feest groot gevierd. Tijdens deze dag wordt Saraswatie mata aanbeden en krijgen de kinderen die net naar school gaan het alfabet aangeleerd. Sararwati mata is de mata van kennis. Studenten vereren Saraswati mata extra. Dat is ook een rede waarom wij deze dag op ons school belangrijk vinden en hier stil bij staan. De kinderen hebben ook kunstwerkjes gemaakt en deze hebben we in ons middenruimte per groep tentoongesteld.

 

 

 


10 feb 2021 - Eerste dag school na de lockdown met sneeuwpret
Preview foto Vandaag zijn we weer na een lange tijd met z'n alle op school. De leelingen vonden het heel fijn om weer op school te mogen zijn. Ik vind het ook weer fijn om de leerlingen fysiek onderwijs te moegen geven. Er lag heel wat sneeuw op het schoolplein en daar hebben de leerlingen flink van kunnen genieten. Het was prachtig om te zien hoe de leerlingen van het sneeuw aan het genieten waren.

01 jan 2021 - Gelukkig nieuw jaar
Preview foto De beste wensen voor een ieder! Hopelijk mag het dit jaar een mooier jaar worden.

15 dec 2020 - Fijne Kerstdagen en helaas gaan de scholen weer sluiten
Preview foto Wij willen alle lezers alvast een hele fijne Kerst wensen. Helaas kan ons geplande Kersviering niet doorgaan, omdat de scholen vanaf morgen moeten sluiten. Wij hebben in de klas het vandaag toch gezellig met elkaar gemaakt. Toch een soort kleine Kerstviering. De komde 3 dagen en na de Kersvakantie gaan we weer afstandsonderwijs verzorgen.

03 dec 2020 - Sinterklaasviering
Wij hebben vandaag met de hele school sinterklaas gevierd. Het was een mooie dag. De Sint en Piet zijn langs alle klassen geweest. De kinderen hadden weer hele mooie suprises gemaakt. Wat was dat een geslaagde dag. Kijk naar de foto's om hier een impressie van te krijgen.

16 nov 2020 - Divali
Preview foto We hebben vandaag, met veel ouders, leerlingen, familie, vrienden en bekenden ons Divalifeest gevierd in de middenruimte. De ouders, familie en bekenden waren er dit keer wel digitaal bij vanwege de COVID. Prachtige dansjes, gedichten en zang. Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier de boodschap van Divali gedeeld. De foto's en video's zullen nog op een centrale plaats op de website geplaatst worden.

13 nov 2020 - Workshop Lino drukken
Preview foto De leerlingen hebben gisteren en vandaag een workshop Lino drukken gehad. Dit was echt heel leuk. De leerlingen hebben hiermee mooie kaarten ontworpen. 
Linosnede of linoleumsnede is een hoogdruktechniek, waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. Er bestaan speciale zachte linoleumsoorten voor kunstenaars.

28 okt 2020 - Workshop 'Sterren nacht'.
Preview foto Leerlingen van groep 5 t/m 7 hebben geleerd over Vincent van Gogh. Wie was hij en hoe schilderde hij. Daarna hebben ze in stijl (met stippen en streepjes) een sterrenacht met dorpje getekend en heschilderd.

Wat een mooie resultaten!

Wat een creativiteit! Zie foto's

Om trots op te zijn.

Deze workshop is verzorgd door kunstenaar Marijke Bolt. Marijke vond het heel leuk om de leerlingen in dit proces te begeleiden. 

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

22 aug 2020 - Ganesh Chaturthi
Preview foto Beste ouders/verzorgers,

 

Zaterdag was het Ganesh Chaturthi (de verjaardag van Ganesh). Op school hebben wij extra aandacht aan dit feest geschonken. We hebben gezamenlijk gebeden in de middenruimte. We hebben stilgestaan welke boodschap Ganesh ons meegeeft. We hebben als laatst ook de bhajan Jai Ganesh Jai Ganesh deva gezongen. Dit was erg fijn en mooi. De kinderen hebben in de klassen ook zelf ladoo gemaakt en deze waren erg lekker. Zie foto’s hiervan in foto album Ganesh Chaturthi.

                       

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen