Nieuws

09 mei 2019

Onderwijswethouder Marjan Haak bezoekt jarige Shri Ganeshaschool!

De Shri Ganesha basisschool in Almere bestaat 10 jaar! Reden voor wethouder Marjan Haak om op 8 mei jl. een felicitatiebezoek af te leggen.
Preview foto
De onderwijsprestaties van deze multiculturele school zijn bijzonder. Op de eindtoets werd gemiddeld een 7,8 gehaald en daarmee eindigde de school op de vijfde plaats in Almere. De gemiddelde score van leerlingen van de ruim 6000 basisscholen in Nederland is een 7.

Wethouder Haak werd rondgeleid langs alle groepen en sprak uitvoerig met leerlingen, ouders en leerkrachten. De school werkt volledig volgens de eisen van het Nederlandse onderwijsstelsel. De leerlingen krijgen net zoveel uren taal, rekenen als op alle scholen. Het bijzondere aan de school is dat ze werkt vanuit een hindoeïstische levenshouding. Naast het bieden van hoogwaardig basisonderwijs wil de school leerlingen hun culturele achtergrond leren kennen en waarderen. Integratie in de multiculturele en multireligieuze samenleving is een groot goed. Maar de school staat open voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond. De wethouder prees het veilige en respectvolle schoolklimaat.
Directrice Shakoentela Soedamah: ‘We zijn trots op onze goede resultaten van de afgelopen 10 jaar. Onze leerlingen zijn allemaal goed terechtgekomen met mooie vervolgopleidingen en goede banen’.